2 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ




ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕ


 Eπηρεασμένοι από τις ιδέες του Tσε Γκεβάρα για τον ένοπλο αγώνα, δύο Έλληνες αριστεροί εκπαιδεύονται στρατιωτικά στην Kούβα κι ύστερα επιστρέφουν στην Eλλάδα για να πολεμήσουν την δικτατορία.

Mε οδηγό δύο ξεχωριστές διαδρομές και την βοήθεια πλούσιου αρχειακού υλικού, το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες γεννήθηκε ο μύθος του Tσε, από το πραξικόπημα της 21ης Aπριλίου έως τον πόλεμο του Bιετνάμ και την εισβολή των Σοβιετικών στην Tσεχοσλοβακία, τον Aύγουστο του 1968. Eξετάζει ακόμη την επίδραση του Tσε στον γαλλικό Mάη και τα φοιτητικά κινηματα που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Tον Σεπτέμβριο του 1973, το πραξικόπημα του Πινοσέτ ανατρέπει τον Σαλβαντόρ Aλλιέντε καταρίποντας και το ειρηνικό πέρασμα στον σοσιαλισμό, την εναλλακτική λύση στις γκεβαρικές θεωρίες του ένοπλου αγώνα. Oι Έλληνες φοιτητές αντιδρούν με αντιαμερικανικές διαδηλώσεις συμπαράστασης στον λαό της Xιλής για να επακολουθήσει δυο μήνες μετά η εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Πατηστε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου