29 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ - The Angry Brigade




ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ - The Angry Brigade



Μεταξύ 1970 και 1972, η Οργισμενη ταξιαρχία  χρησιμοποιει όπλα και βόμβες σε μια σειρά από συμβολικές επιθέσεις κατά της ιδιοκτησίας. Μια σειρά από ανακοινώσεις συνόδευσαν τις δράσεις, εξηγώντας την επιλογή των στόχων και τη φιλοσοφία της. Είναι αυτόνομη οργάνωση που πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον της ιδιοκτησίας, παράλληλα με άλλες μορφές μαχητικής δράση της εργατικής τάξης.
Οι στόχοι π περιλαμβάνουν  πρεσβείες των καταπιεστικών καθεστώτων, αστυνομικά τμήματα και στρατώνες, μπουτίκ και τα εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και τα σπίτια των υπουργών Υπουργικού Συμβουλίου, του Γενικού Εισαγγελέα και τον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Αυτές οι επιθέσεις σε σπίτια ανώτερων πολιτικών προσωπικοτήτων αυξησαν τις επιδρομές της αστυνομίας. Από την αρχή η αστυνομία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δυσκολία να εξοικειώθει με ένα τμήμα της κοινωνίας που της ηταν εντελώς ξένο. Ηταν αντιμετωπει με μια οργάνωση ή μια ιδέα;

Αυτό το ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκε από τον Gordon Carr για το BBC (και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1973, λίγο μετά τη δίκη), καλύπτει τις ρίζες της Οργισμένης ταξιαρχίας  στο επαναστατικό αναβρασμό της δεκαετίας του 1960, και ακολουθεί την εκστρατεία τους και την αστυνομική έρευνα προς το αποκορύφωμα της.

Πατηστε εδω

ή
εδω

ή
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου