19 Αυγούστου 2019

Black k klansman (2018)

Black k klansman (2018)

Klansman ήταν το φιλμ
(η γέννηση ενός έθνους) του Γκρίφιθ 1915, στο οποίο δοξάζεται & μυθοποιείται η δράση της Κου Κλουξ Κλαν. Στο φιλμ, οι Λευκοί συμπεριφέρονταν βίαια λόγω των πολιτικών δικαιωμάτων του 1871 που δόθηκαν στους Μαύρους.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 70 σε μια περίοδο κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται.
Ένας μαύρος αστυνομικός, παίρνει τη πρωτοβουλία να διεισδύσει στην Ku Klux Klan του Κολοράντο.

Η ταινία σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνεται στην πραγματική ιστορία του Ron Stallworth, όπως αυτή έχει γραφτεί στο βιβλίο του, αλλά υπάρχουν και οι παρεκκλίσεις που προσθέτει ο δημιουργός για να δημιουργήσει το κινηματογραφικό ενδιαφέρον όπως π.χ. το ερωτικό ειδύλλιο
του πρωταγωνιστή. Το χιουμοριστικό κομμάτι της ταινίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ειρωνεία, η οποία είναι αρκετά πετυχημένη και αποδίδει την εικόνα που περιγράφει, ο ίδιος ο Ron Stallworth, δηλαδή ότι πολλές φορές τους προκαλούσε γέλιο και κορόιδευαν τη γραφικότητα και την ηλιθιότητα των μελών της Ku Klux Klan.

Από τη μία ο Spike Lee (σκηνοθέτης) προβάλει τις διασυνδέσεις τέτοιων παρακρατικών οργανώσεων με την πολιτική και κρατική εξουσία και από την άλλη φαίνεται να υπερασπίζεται τον ρόλο της αστυνομίας και να μένει σε μια επιφανειακή περιγραφή του κινήματος των μαύρων πανθήρων.


(Για να δουμε την ταινια:
1- πατάμε στο κουμπί 'play' πάνω στην εικόνα
2- κλείνουμε την διαφήμιση που άνοιξε
3- ξαναπατάμε στο κουμπί 'play' πάνω στην εικόνα
4- ΜΗΝ πατήσετε πουθενά αλλού )


Πατήστε εδω
ή
εδω

ή
εδω
ή
εδω
ή
εδω

ή ενεργοποίηση υποτίτλων με το κουμπί cc
εδω
ή ενεργοποίηση υποτίτλων με το κουμπί cc
εδω

ή ενεργοποίηση υποτίτλων με το κουμπί cc
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου