29 Ιουλίου 2014

Κόντρα στο Κύπελλο: Η Άλλη Πλευρά του Παγκόσμιου Κύπελου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία Contra A Copa- The Other Side of Brazil's World Cup




Κόντρα στο Κύπελλο: Η Άλλη Πλευρά του Παγκόσμιου Κύπελου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία
Contra A Copa- The Other Side of Brazil's World Cup



Παρά το γεγονός ότι μπορεί φαινομενικά να ήταν μία καλή ιδέα να φιλοξενηθεί το 2014 FIFA World Cup στη Βραζιλία –σε μία από τις πιο ποδοσφαιρόφιλες χώρες του κόσμου- μαζική κοινωνική αναταραχή ξέσπασε στη χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της διοργάνωσης.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δαπάνησε περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το φετινό τουρνουά, καθιστώντας το, το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι σήμερα.
Αυτό έχει προκαλέσει την οργή των Βραζιλιάνων, πολλοί από τους οποίους βλέπουν την κυβέρνηση ως διεφθαρμένη, με τεράστια ποσά των χρημάτων να δαπανώνται για γήπεδα ποδοσφαίρου και αστυνόμευση, όσο η ενδημική φτώχεια της χώρας και τα κοινωνικά ζητήματα αγνοούνται παντελώς.

Αυτή η αυξανόμενη αναταραχή οδήγησε σε βίαιες αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν τον Ιούνιο του 2013, οι οποίες συνεχίστηκαν με αυξανόμενη δυναμική στην πορεία μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαντήσει σε αυτές τις διαδηλώσεις με την αποστολή μαζικού αριθμού αστυνομικών και στρατιωτικών σε όλη τη χώρα, σε μία προσπάθεια να καταστείλει τις μάζες. Παρά την καταστολή, μεγάλες διαδηλώσεις εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα σε πόλεις σε όλη τη Βραζιλία όσο οι διεθνείς ομάδες αρχίζουν να φθάνουν για τα παιχνίδια.



Πατηστε εδω
ή
εδω
ή
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου