22 Ιουλίου 2013

The World According to Monsanto




Monsanto


Eίναι μια πολυεθνική όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας.
Αυτή η αυτοκρατορία για πάνω από έναν αιώνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

Ποιος ήξερε ότι ακόμα και οι ποντικοί απέφευγαν να φάνε τις μεταλλαγμένες πατάτες;
Πόσα ξέρουμε για την ψευδή πληροφόρηση, τη μόλυνση ολόκληρων περιοχών, ακόμη και πόλεων, με απόβλητα, όπως και για την εξαγορά πολιτικών και κυβερνήσεων για να παραβλέψουν διεθνείς νόμους και κανονισμούς;

«Οι λόγοι αφορούν την απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της» επισημαίνει η Ρομπέν. «Γιατί το να ελέγχεις τους σπόρους, σημαίνει ότι ελέγχεις απόλυτα την παραγωγή τροφής της ανθρωπότητας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως παρουσιάζεται και στην ταινία, μέσα σε έξι μόλις μήνες, 680 Ινδοί αγρότες αναγκασμένοι να αγοράζουν τους σπόρους τους αυτοκτόνησαν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο κόστος.
Ο κόσμος της Monsanto λοιπόν, είναι ένας κόσμος απρόσωπος, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θυσιάζεται στον βωμό του χρήματος.

Η έρευνα καταλήγει σε τραγικά συμπεράσματα :
1) Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων που παρασκευάζονται παγκοσμίως, στη Monsanto.
2) Η εταιρεία ελέγχει σχεδόν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες των αγροτών και τρομοκρατεί αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κυριαρχία της δημιουργώντας ανεξάρτητες μονάδες καλλιέργειας.
3) Η πολυεθνική εταιρία Monsanto που από την ίδρυσή της πριν 108 χρόνια «απολαμβάνει» τον τίτλο της πιο ρυπογόνου και επικίνδυνης εταιρείας στην ιστορία της βιομηχανίας, κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ:
Αυτό των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ κατά εταιρείας.
Τόσο η ίδια καταφεύγει ενάντια αυτών που καταδικάζουν τις ενέργειές της αλλά και και μεμονωμένα άτομα κινούνται νομικά εναντίον της καταγγέλλοντας την για απόκρυψη βασικών στοιχείων που αφορούν τα προϊόντα της, για μόλυνση μεγάλων εκτάσεων και περιοχών και τέλος, για δωροδοκίες σε ελεγκτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους με σκοπό παραβλέψουν τους τους κανονισμούς ελέγχου τροφίμων.
4) Η Monsansto προσπαθεί συνεχώς να εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, πουλώντας διάφορα προϊόντα, όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup που ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνων.



ή
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου