23 Ιουνίου 2013

Απελευθέρωση των Ζώων




Απελευθέρωση των Ζώων.

--1)--Rod Coronado - Μια φωνή για την απελευθέρωση

Rod Coronado
Ως πολεμιστές της Γης, επιλέγουμε να συμμετέχουμε στην αρχαία μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Στο δικό μας πλευρό έχουμε τα ύδατα και τον άνεμο, και όλα όσα είναι άγρια και ανήκουν στη Γη. Στην άλλη πλευρά, αναλωμένες από απληστία και σε αναζήτηση εξουσίας, κυριαρχίας και χρήματος, στέκονται όλες οι σκοτεινές δυνάμεις που Τη μολύνουν.
Rod Coronado

Ο Rod Coronado είναι ιθαγενής της Αμερικής, αναρχικός και ακτιβιστής, υπέρμαχος της απελευθέρωσης των ζώων και της Γης. Έχει συμμετάσχει σε δράσεις του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων, έχει υπάρξει μέλος της οργάνωσης Sea Shepherd Conservation Society, έχει εκπροσωπήσει το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Γης και έχει συμμετάσχει στη συλλογική έκδοση Earth First! Journal.

Το 1986, σε ηλικία 20 ετών, ως μέλος του πληρώματος του Sea Shepherd μαζί με τον ακτιβιστή David Howitt βύθισε τα πλοία Hvalur 6 και Hvalur 7 (δηλαδή το ήμισυ του φαλαινοθηρικού στόλου της Ισλανδίας), τα οποία κυνηγούσαν κατά παράβαση του μορατόριουμ της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας. Πριν βυθίσουν τα πλοία, ο Coronado και ο Howitt, είχαν προκαλέσει στον ισλανδικό φαλαινοθηρικό σταθμό ζημιές ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακτιβιστικές δράσεις του Rod περιλαμβάνουν σαμποτάζ κυνηγιού (σε ξηρά και θάλασσα), διείσδυση σε εκτροφεία γούνας και καταγραφή της κακοποίησης των ζώων, εκπροσώπηση του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων στα μίντια κατά την διάρκεια της Επιχείρησης Bite Back, και συμμετοχή σε επιδρομές την περίοδο 1991-1992 σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων (υλικές ζημιές ύψους πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια).

Έχει φυλακιστεί (1995) για τον εμπρησμό των ερευνητικών εγκαταστάσεων για μινκ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (ζημιές ύψους 125.000 δολαρίων). Έπειτα από 4 χρόνια φυλάκισης ο Rod επέστρεψε στη δράση και δούλεψε ως συντάκτης στην έκδοση Earth First! Journal στο Όρεγκον. Έχει δώσει διαλέξεις υπέρ της άμεσης δράσης και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκστρατείες της Earth First! καθώς και στην εκστρατεία κατά της Huntingdon Life Sciences.
Το 2005 ο Rod καταδικάστηκε και εξέτισε οκτάμηνη ποινή φυλάκισης για τον ρόλο του ως σαμποτέρ κυνηγιού βουνίσιων λιονταριών σε περιοχή κοντά στο Tucson της Arizona.

Επίσης κατηγορήθηκε για την ομολογία του ως μέλος του Earth Liberation Front και για την επίδειξη πώς κατασκευάζονται εμπρηστικές συσκευές, σε μια διάλεξη το 2003, και το 2007 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για 1 χρόνο και 1 μέρα.
Στις 25 Δεκεμβρίου 2008 αφέθηκε ελεύθερος και πλέον ζει με την οικογένειά του στο Tucson της Arizona.


Πατηστε εδω



--2)--Απελευθέρωση των Ζώων απέναντι στα Κοινωνικά Κινήματα

Ο Steven Best μιλάει για την Απελευθέρωση των Ζώων απέναντι στα κοινωνικά κινήματα

Πατηστε εδω