13 Νοεμβρίου 2013

Sisa, το drug που σκοτώνει την Αθήνα




Sisa, το drug που σκοτώνει την Αθήνα


Το φτηνό νακρωτικό έχει μετατρέψει τους χρήστες που δεν έχουν χρήματα για ηρωίνη σε ζόμπι. Το Sisa φτιάχνεται από αμφεταμίνες, κρυσταλλική μεταμφεταμίνη αλλά και υγρά μπαταρίας, λάδια μηχανής, σαμπουάν, χλωρίνη. Κοστίζει μόλις 1 με 2 ευρώ η δόση. Επιτίθεται στην αντίληψη του χρήστη και καταστρέφει τη σκέψη. Σκοτώνει και σε κάνει να θέλεις να σκοτώσεις χωρίς να το καταλάβεις.

Η Guardian κάνει ρεπορτάζ στο κέντρο της πόλης: οι ναρκομανείς στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο αυτοκαταστροφικοί εξαιτίας της κρίσης. Το τεράστιο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ελλήνων (64%) συνδέεται με το γεγονός. Οι ναρκομανείς που μένουν στους δρόμους της Αθήνας πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν στέγη να καταφύγουν.
Ο επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ, Χαράλαμπος Πουλόπουλος, είναι σαφής: το sisa συμβολίζει τον κατήφορο της Ελλάδας. Την οικονομική κρίση και την ανεργία. Είναι το «ναρκωτικό της λιτότητας» και η απάντηση των εμπόρων στους ναρκομανείς που δεν έχουν πλέον χρήματα να αγοράσουν τη δόση τους.

Η σεξουαλική υπερδιέγερση που προκαλεί το sisa έχει ως συνεπαγωγή την αύξηση κρουσμάτων αφροδίσιων νοσημάτων, HIV και ανεπιθύμητων κυήσεων. «Πέρυσι δύο άστεγες ναρκομανείς γέννησαν κυριολεκτικά στο δρόμο, μέσα στο κέντρο της πόλης».


Πατηστε εδω

ή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου