19 Δεκεμβρίου 2013

H δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη




H δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη


Ενα βίντεο μικρής διάρκειας για την κρατική δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη απο μπάτσους και τα γεγονότα που ακολούθησαν τον Δεκέμβρη του 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στις 5/12/2003 ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ(22 ετων) δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, που του προκαλεί διαμπερές τραύμα και τον καθιστά κλινικά νεκρό .Οι άντρες των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου επιτίθενται με όπλα σ'αυτόν και τους 2 φίλους του, που δε σταματούν σε σήμα τους κοντά στις Γωνιές Μαλεβυζίου. Την επομένη, 6/12/2003 εξαγριωμένο πλήθος ξεσπά στο κτίριο της ασφάλειας Ηρακλείου όπου "κρατούνται" οι δολοφόνοι. Ακολουθούν συλλήψεις 6 ατόμων, οι οποίοι τελικά παραπέμπονται σε δίκες.
Πρωτόδικα οι δολοφόνοι του Ηρακλη Μαραγκάκη καταδικαζονται από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων σε ισόβια κάθειρξη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Δημητρακάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22άχρονου, που ήταν επικεφαλής του μπλόκου του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων -ΤΑΕ- Ρεθύμνου, έπεσε στα «μαλακά» στη δεύτερη δίκη του από το Κακουργιοδικείο Πειραιά αφού οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 5,5 ετών προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος.Σήμερα οι δολοφόνοι του Ηρακλή είναι ελεύθεροι.


Πατηστε εδω

ή
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου